*آغاز سال تحصیلی جدید و تبیین تشریح حدیث نخست صحیحالبخاری در مدرسهٔ دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز*
مدارس دینی شریان تپندهٔ زندگی و رمز پویایی جامعه و پاسپان واقعی ارزشهای اسلامی است. مدارس هرساله بعد از ماه مبارک رمضان شروع میشود و سالی جدید با برنامههای تازه و چهرههای نو را تجربه میکند. والدین فرزندانشان را برای آموختن آموزههای دینی به مدارس میفرستند تا امروز بیاموزند و فردا بیاموزانند و در نهایت زنجیرهٔ انتقال معارف دینی و علمی از نسلی به نسلی دیگر شوند و از کیان اسلام محافظت نمایند.
شروع مدارس با قرائت اولین حدیث شریف صحیحالبخاری همراه است که پیام خلوص نیت و پاکی نیت را دربردارد و از همان ابتدا تکتک دستاندرکاران حوزههای دینی را، چه دانشآموز چه آموزگار، به این مهم دعوت میدهد و راهنمایی میکند.
روز چهارشنبه، ۲۷ حمل ۱۴۰۴ هجری شمسی، زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در مدرسهٔ دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز به صدا درآمد. فضای مدرسه آکنده از شور و نشاط علمی و معنوی بود و طلاب جدید و قدیم با انگیزههای مضاعف در کلاسهای درسی حاضر شدند.
گویا مدرسه از نو متولد شده بود و پس از سکوتی چندماهه به سخن درآمده بود و اکنون فرزندانش به آغوش پرمهرش بازگشته بودند و او شادمان و خرسند از این جنبوجوش بود.
جلسهٔ افتتاحیه با تلاوتی دلنشین آغاز و حدیث نخست کتاب شریف صحیحالبخاری با سند عالی آن توسط یکی از شاگردان دورهٔ حدیث قرائت شد.
سپس جناب مولانا احمدالله حبیبی، امیر نهاد دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز، این حدیث مبارک را تبیین و تشریح کردند. ایشان تأکید کردند که در اسلام، اصل بر نیت است؛ اگر نیت انسان خالص نباشد، حتی بهترین اعمال نیز پذیرفته نخواهد شد. مولانا حبیبی توصیه کردند که اساتید و طلاب از همین ابتدای سال تحصیلی، نیتهای خود را اصلاح کنند و کارهای تعلیمی و تربیتی را با پاکی نیت انجام بدهند و ایفای وظیفه نمایند؛ زیرا فراگیری علم عبادت است و عبادت بدون اخلاص در نیت اعتبار ندارد.
در ادامهٔ جلسه، مولانا حبیبی پس از تشریح معانی و مفاهیم حدیث، به بیان مختصری از زندگانی امام بخاری رحمهالله پرداختند و بر اهمیت علم و اخلاص در طلب آن تأکید کردند.
در پایان، جلسه با دعای خیر مولانا بشیراحمد خطیبی، استاد حدیث مدرسهٔ دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز، به پایان رسید.
این جلسهٔ باشکوه و معنوی آغازگر فصلی نو در مسیر علمآموزی و تقویت نیتهای خالص در مدرسهٔ دینی احیاءالعلوم ولایت نیمروز بود.